WoW-lehti 3/2012 - varaslähtö Pandariaan

Tämän numeron ilmestyessä Mists of Pandaria -laajennuksen julkaisuun on aikaa melkein tasan kuukausi. Lisäksi laajennuksen sisältöä saadaan esipäivityksessä peliin jo viikon kuluessa. Voidaan siis sanoa, että odotus on nyt ohi.

Siksi WoW-lehtikin siirtyy tässä numerossa jo Pandarian sisällön esikatselusta käytännön opastukseen. Tutustumme Resto-shamaanin pelioppaan kautta uudenlaiseen talent-järjestelmään, uusiin varusteisiin ja muihin pelimekaniikan uudistuksiin.

Tarjolla on taatusti uutta tietoa jopa kokeneimmille shamaaneille. Tuoretta "theorycraftia" eli esineiden käytön matematiikkaa ei ole vielä saatavilla missään, joten sitä laskettiin artikkelia varten hiki hatussa toimituksen piirissä.

Lisäksi käymme läpi Pandarian viiden hengen heroic-luolastojen kiinnostavimmat ja haastavimmat taistot. Lue taktiikat ja oppaat, niin kuukauden päästä ei tarvitse tuskailla esimerkiksi Sha of Violence -hirviön tai tai uudistetussa Scholomancessa kauhua herättävän Lilian Vossin kaadossa. Tutustuimme myös uudenlaisiin ryhmätehtäviin eli skenaarioihin, ja kerromme esimerkkien kautta miten ne toimivat.

Lehti ei ole kuitenkaan pelkkää Pandaa, sillä WoW ja sen pelaajayhteisö pysyvät liikkeessä odotuksen aikanakin. Mukana ovat Shaman-oppaan ja Heroic-katsauksen lisäksi esimerkiksi seuraavat artikkelit:

- Lore: toinen sota. Palaamme historiassa Warcraft II -pelin aikoihin ja nykyisten Alliancen ja Horden syntyhetkiin. Tutustumme myös Alleriaan ja Turalyoniin, kahteen menneisyyden sankariin, joiden paluusta Blizzard on vihjaillut.

- Taide nousee pelistä. Mistä ja miten syntyy WoWin fanitaide? Neljä erilaista taiteilijaa kertoo omat tarinansa isojen kuvien kera.

- Roopen jäljillä - opas WoW-kullan keräämisen. Kullankeräämisen kokenut asiantuntija kertoo 11 keinoa hankkia pelirahaa.

- Warcraft-monopoli. Onko Blizzardin virallinen World of Warcraft Monopoly Collector's Edition hankinnan arvoinen? Entä millaisia lautapelejä fantasian ystäville on tarjolla?

-  Onko pelaaminen vaarallista? Mitä asiasta tehdyt tutkimukset oikeastaan sanovat, ja tekeekö pelaaminen väkivaltaiseksi?

- Rakenna oma Ironforge. Esittelyssä kulttipelien kulttipeli Dwarf Fortress. Lue miten rakennat huikean kääpiölinnan ja kauhistu WoW-lehden oman linnakkeen synkkää kohtaloa.

- Rautamiehen monta kuolemaa. Millaista on pelata WoWia Ironman Challenge -säännöillä, joiden kautta hahmon kuolema on pysyvä?

- Ja tutut jutut, kuten addonit, pelivideot, suomalaispelaajat katuhaastattelussa, visailu ja tietenkin olympiateemainen Nubulaattori-sarjakuva.