WoW-lehti 3/2011 - Pimeyden synkkä numero

Arvon lukijat,

WoW 3/2011 on WoW-lehden historian ensimmäinen teemanumero. Sen aiheena on “pelin pimeä puoli”, ja käsittelemme monessa artikkelissa niitä asioita, jotka tekevät World of Warcraftista joskus vähemmän hauskaa viihdettä. Miksikö? No, jos näistä ei puhuttaisi mitään, miten ongelmista päästäisiin koskaan eroon?

Synkkää teemaa käsitellään esimerkiksi seuraavanlaisissa jutuissa:

- Kielletyn kullan kirous. Millaisia ongelmia syntyy virtuaalikullan kaupasta ja keneltä kulta oikein tulee?

- Törkeät temput. Pelaajilla on monia keinoja kiusata kanssapelaajiaan pelin sääntöjen rajoilla. Miten temput onnistuvat ja miten voit puolustautua?

- Hakkeri väijyy netissä. Oman pelitilin ja hahmot voi menettää, jos ei ole varovainen. Miten vältät vaaroja? Entä miksi nettirikolliset yleensä haluavat WoW-tilejä?

- Azerothin musta surma. Pelissä riehunut Corrupted Blood -rutto innoitti oikean elämän tautitutkijoita.

- Hyvä ja paha WoWissa. Pitäisikö omantunnon kolkuttaa, jos toista pelaajaa kiusaa pelissä mutta säännöt rohkaisevat siihen? Miten käy, kun leikki menee liian pitkälle eikä enää tunnukaan “vain peliltä”?

- Ahdistelua pelissä. Jotkut naispelaajat joutuvat kohtaamaan WoWissa ahdistelua ja vähättelyä. Haastattelussa myös Fat, Ugly & Slutty -saitin pitäjät.

- Härskeimmät raid-temput: Killat yrittävät turhankin luovia temppuja pomojen kaatamiseksi. Dream Paragonin arx kertoo viidestä hurjasta tapauksesta.

Ihan pelkäksi synkistelyksi ei kuitenkaan mennä, vaan mukana on muutakin. Lore-artikkelissa tutustumme Warcraft-universumin kaukaisimpiin kolkkiin ulkoavaruudesta toisiin ulottuvuuksiin. Viime numeron raid-artikkelin kirjoittanut zYN kertoo nyt tarkasti, kuinka Paragon kaatoi Ragnaroksen ja toi raidausmestaruuden taas suvereenisti Suomeen. Mukana ovat tietysti myös tutut jutut, kuten parhaat addonit, viihdyttävimmät videot, visailu ja sarjis. Entä mitä on luvassa päivityksessä 4.3?

Luvassa on siis todella tuhti paketti, vaikka itse sanonkin. Tilaajille mukana on tämän vuoden toinen juliste, joka esittää Alliancen vaakunaa.

Terveisin,

päätoimittaja

P.S. Toimitus jutustelee lukijoiden kanssa edelleen Facebookin sivulla www.facebook.com/wowlehti